måndag 22 oktober 2007

Private Lunch London del 2

Innan vi imorgon ger oss på att recensera restaurang St John tänkte vi berätta om vår egen lilla lunch som vi tillagade hemma hos en aktiemäklare i Chelsea. Vi hade som sagt redan fyllt upp kylen med alldeles för dyra råvaror från Harrods, men behövde fortfarande en del grejer. Därför begav vi oss till fiskhandlaren för att hämta upp handdykta pilgrimsmusslor och från Jarko "the butcher" hämtade vi upp grishuvuden, sidfläsk & kalvbräss. Så med ett varsitt grishuvud under armen gick vi tillbaka till köket...

(Grishuvud utan öron & nos, dessa tillsammans med kinden, hjärnan & sidan användes)



Meny som serverades var följande:

Canapér
Ankleverterrin rullad i karamelliserade hasselnötter med puré på höstpäron
Hemgjorda potatischips med tryffeldip samt Parmesankakor med havssalt & vildtimjan.

(Hemmaspisen fick jobba övertid)


Velouté på palsternacka med äpple & vaniljsirap samt ankleverluft

Tryfferat stekt vaktelägg med buffel ricotta, spenat, syrlig kräm av Karl- johansvamp samt örtstekta kantareller, pulver av brynt smör, tryffelskum & färsk vit Alba tryffel.

Stekt kalvbräss panerad i rostat hasselnötsmjöl med jordärtskocka i tre texturer, rostade färska mandlar samt karamelliserad lime, atsinablomma & rålakrits.

Halstrade pilgrimsmusslor med morot "rôti", blodapelsin, ingefära samt morotskräm & korianderjuice.

Variation på Engelsk gårdsgris med "pizzasallad", ölkokt lök, kryddiga cocobönor, stekjuicen kryddad med timjanhonung samt tryfferat brynt vitkålsbuljong & vit Alba tryffel.


(Grisrätten. Vi vet, men fisktallrik var det enda som fanns..)


Lagrad Comté med färska vita persikor & vit Alba tryffel.

"Cheeseburgare" med söt ketchup & senap.

Syltat tomatvatten med marmelad på gröna tomater & Tahiti vanilj samt citrongräs & kokosglass.

Mörk chokladkräm med rostad sesamglass, grillad marschmallows, chokladolja & choklad "jord"

Som man kan se var Alba tryffel en "liten" favorit hos vår kära aktiemäklare. Han hade beställt tryffel för 8000 spänn som skulle ätas upp under lunchen.

(Alba tryffel för 8000 kr.)

Lunchen började kl 14.oo och alla 11 gästerna var laddade. Kanske inte så konstigt eftersom de skulle drickas viner för över 100.000... Till vår hjälp med viner & servering hade vi lånat Sebastién från Tom Aikens. En väldigt trevlig fransos som redan bokat bord på vår restaurang i slutet på mars.

(Sebastién , sommelier från Tom Aikens)

Lunchen flöt på bra och snart hade lunch blivit middag innan det var dags för oss att slänga in kockrocken och passa på att mingla & testa vinerna...

(En Mouton Rothschild ´92 modell större..)

1 kommentar:

Lagers tabberas sa...

Underbart.
Säg till när Ni får tag i fotdykta kamshell från Norge.