onsdag 17 oktober 2007

Testköket närmar sigNästa vecka är det premiär i testköket, vilket innebär att det är hög tid att skaffa ny utrustning. Köket på Mistral är visserligen i kanonskick, Fredrik Andersson har gjort ett ypperligt jobb med det lilla köket. Men för att skapa en 20-rätters meny behövs det lite nya coola grejer. Vi begav oss därför till Nacka Strand och bröderna Hans och Per Andersson på Oanade Möjligheter.

Den största delen av vår utrustningslista bockades av i snabb takt, t.ex. "universalmaskinen" Thermomix som värmer och mixar samtidigt. Perfekt för att göra puréer och krämer. En del speciallgrejor måste dock hämtas in från USA och Spanien, bland annat en rökmaskin där vi kan smaksätta röken...


Thermomix

2 kommentarer:

Björn sa...

Är Thermomixen så bra att den är värd sina 12 000 kr om man bara skall ha den för hemmabruk?

Restaurangen verkar lovande. Kommer ni att laga experimentell mat?


Björn

frantzen-lindeberg sa...

Tror att du kan komma undan billigare än 12 000. Vi ska verkligen testa den stenhårt i testköket under de näst kommande månaderna, men Thermomixern är väldigt vanlig i hemmaköken i södra europa. Maten på restuarangen kommer att vara en blandning utav experimentell mat & "klassisks" mat. Typ långkok med element utav experimentellt.