onsdag 12 december 2007

Back from the roadtrip

Gårdagen började hos Labglas i Nacka, ett par sköna lirare som gör glas saker till laboratorier.
Vi tittade bland annat på lite glascylindrar i olika varianter, det sköna med deras glas är att det tål upp till 600 grader celsius... Med andra ord, väldigt lämpligt för en restaurang miljö.


En timma senare sitter vi i "Franska lejonet" (En Peugeot 407 allstå) på väg ut på landet, halvägs på väg till glashyttan där Ebba von Wachenfeldt huserar inser vi att vi kört fel! Efter en 30 minuters "genväg" genom dem Sörmländska skogarna är vi fram vid hyttan.
(Shit! Skog i massor!)

Ebba hade gjort ett prov på en tallrik. Formen och designen var kanon, vi var dock överens om att den var lite för stor, så ett nytt prov är att vänta innan jul.

(De e varmt där inne, 1120 grader för att exakt. Undra vad som händer om man försöker tillaga nått där?)
Efter ett lunchstopp på den lokala pizzerian i Sparreholm är vi åter "on the road again". Med "macen" i knät gör vi ett tappert försök att ringa försäkringsbolagen, men det visar sig att Tele2 inte är rätt val av abonnemang om man inte har asfalt under fötterna. Täckningen pendlar mellan fullt och noll med 15 sekunders intervaller - perfekt.

Med macen som vårt GPS system orienterade vi oss fram, i och runt Katrineholm innan vi nått fram till vår slut station. Med öppna armar togs vi emot av våra vänner som äger gården. Efter en whiskey satte vi oss jeepen(och nej - föraren hade inte druckit alkohol) och fick en rundvisning av ägorna, vi såg en hel del vilt. Tyvärr fick vi inte se några viltsvin. Vi bjöds sedan på en fantastisk middag med "Harralds toast" till förrätt och ung älgslever med bacon till varmrätt - suveränt! Syftet med mötet var att utveckla de idéer vi har om ett framtida samarbete. Där dem ska bli våran ekologiska privata bonde på samma sätt som Alain Passard har sin bonde som skickar grönsaker & dylikt med snabbtåget in till Paris. Vi håller just nu på att sammanställer en lista på grönsaker & rotfrukter som de ska odla fram till oss till våren/sommaren. Vi fick även med oss lite olika delar från ett viltsvin som vi ska testa och lägga ner i Ronern...

(Hhmm, 60h i Ronern kanske?)

Inga kommentarer: