måndag 10 december 2007

Äntligen lite matlagning igen

Efter en massa dagar fyllda av möten, visserligen intressanta & viktiga, lagar vi nu äntligen mat igen! Det är uppenbarligen över men fin glidet & jobba kontorstider... Vi håller just nu bland annat på med att göra en icke söt marschmallow smaksatt med pumpa. Till den ska vi servera bitter choklad & ljummen porter öl, detta kommer att bli en utav mellanrätterna på stora menyn.

(Marschmallowsdeg ligger & torkar samt fudgesmet)

Vidare så jobbar vi på med en tryffelsmaksatt sockervadd, den blev riktigt bra i smaken inte alls så söt som vi trodde. Det återstår dock en del innan den är helt perfekt.

(Tryffelsockervadd under progress)

Hemgjorda ostbågar har ju varit en "fix" länge hos oss, vi har ju varit i kontakt med den som är ostbågeansvarig på OLW för att lära oss mer om ostbågetillverkning. Det har ju tyvärr visat sig att man behöver en maskin som är ungefär lika stor som hela vår krog för att göra ostbågar på bästa sätt... Men vi vägrar att ge upp tanken på hemgjorda ostbågar smaksatta med t.ex Gruyèreost & bacon. Så ikväll är vi på det igen & de första försöken var katastrof, men nu börjar de ta me f... närma sig!


(Ostbågeverkstad...)

Under lunchen sprang vi förbi Stockholm Essence fabrik på Wallingatan för att köpa lite eucalyptusolja som vi ska exprimentera med senare. Imorgon bär det av till vår glasblåsare Ebba von Wachenfeldt för att diskutera lite idéer. Efter det ska vi vidare till Katrineholm för att träffa vår grönsaksodlare tillika bonde, jägare & fiskare Calle för att diskutera vårt samarbete närmare. Vi kommer även
diskutera vilka örter & grönsaker han skall börja odla till oss för våren.


2 kommentarer:

Christer sa...

Ostbågeidé: ISI whip, spruta stärkelserikt skum direkt ner i fritösen. Fast det kanske blir mer korvar än snygga bågar...

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

ISI whip är absolut med i matchen, likaså kolsyrad dryck & en torkugn...