onsdag 12 december 2007

Vildsvin

Igår när vi var nere i Katrineholm så fick vi ju med oss lite vildsvin tillbaka till testköket. Vi fick bland annat en vildsvinssadel. Vi skar ut ytterfilén och använde oss sedan utav en gasbrännare för att få till Maillards reaktionen, dvs bryna utsidan på köttet.

Fördelen med att använda en gasbrännare jämfört med att bryna i stekpanna är att köttet bara blir tillagat precis runt omkring ytan. På så sätt blir hela köttet jämnare tillagat. Sedan vaccade vi filén med lite rödvin & shallotenlökssmör, skickade ner den i Ronern på 64 grader.
Väl tillagad & vilad, skar vi upp den och kunde konstatera att köttet var riktigt mört & totalt jämnt tillagat. Gott!

För övrigt ligger nu vildsvinsbogen i Ronern på 67 grader, vilket den gjort i 5 h. Den har med andra ord bara 55 h kvar...
Vi gjorde även anklever "Au torchon"eller rättare sagt "Au vacc" i ronern med ett kanonresultat.

Inga kommentarer: