fredag 28 december 2007

Roligt & tråkigtIdag kom det tallrikar från glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt. Hon hade blåst 2 st prover på olika brödassietter. Dom var kanon, kanske kanske lite stora men det skulle hon fixa till när hon blåser originalen. Vi analyserade även hur det är att breda smöret på brödet i assietterna & kom tillsammans med vår "frivilliga" provpanel fram till en ganska fascinerade slutsats!? Män brer på smöret med smörgåsen i handen & kvinnor med brödet på bordet eller på assietten! (Vi har uppenbarligen inga vetenskapliga bevis för denna tes...)

På eftermiddagen kom även Patrick från Tvättjänst var förbi med lite prover på duken & servetten som vi är ute efter.

Idag kom då tillslut Minus 8 vinägern som vi hade beställt från Kanada. Minus 8 vinäger har fått sitt namn från den temperatur som råder när man plockar druvorna. Det liknar uppenbarligen processen som när man gör isvin. Den får då en mildare & sötare smak eftersom druvorna frusit, man lagrar den även på ekfat. Vi kommer att använda vinägern till vår osträtt. Hur smakade den då? Sjukt bra! Definitivt värt pengarna & all tid vi har lagt ner på att jaga rätt på den. Mild med en rund smak fast ändå med ett skönt behagligt sting.

De hade även varit vänliga & slängt med några andra nya produkter som de ville att vi skulle testa, mer om dessa senare.


(Den stolta Minus 8 vinägern i mitten)


Nu till det tråkiga, vi sitter fortfarande & räknar på råvarukostnaden. Det tar "lite" tid när man ska räkna på en 20- rätter menyn...

(En droppe, två droppar, tre dr...)

3 kommentarer:

Zwampen sa...

Hej Boys,
Har köpt den ett par ggr i Usa men vem tar in den i Sverige ? Eller har ni skickat efter ?

Mvh Zwampen
Ps.God fortsättning

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Tjena Zwampen,

Det finns ingen i Sverige som tar in den eller rättare sagt får ta in den. De verkar väldigt hemliga med den?!

Vi har fått tag på den genom ett engelsk företag där en utav grundarna är släkting med de i Kanada som gör den...

God fortsättning!

Lagers tabberas sa...

Ta in den och sälj den på krogen vettja'