tisdag 13 november 2007

En bra dag

(Havskräftor & ostron)

Idag var en bra dag. Vi fick fantastiska (levande) havskräftor från Bergfalks, stora & köttiga som en mobiltelefon...Havskräftorna ska användas tillsammans med Ceylon kanel, saffran och mjölkskinn. De rätter vi satte ihop idag blev klockrena nästan direkt, så vi fick faktiskt 3-4 rätter avklarade. Vi har nu också tillslut hittat den perfekta temperaturen & tiden när det gäller att pochera vaktelägg i Ronern.

Vi fick även kontakt med AGA idag, så de kommer hit på måndag med flytande kväve... Riktigt kul, vi har massor att testa!

6 kommentarer:

Tobias sa...

Har följt er blogg i nån vecka nu. Det verkar vara grymt spännande, det ni håller på med. Men vad är mjölkskinn?

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Mjölkskinn är helt enkelt skinnet som bildas ovanpå ytan när varm mjölk kallnar. Vi håller just på att testa olika smaksättningar av mjölkskinnet.

Lagers tabberas sa...

När jag var barn var mjölken opastöriserad så varje morgon var skräckens morgnar när små öar av gräddfett flöt i små klumpar på mjölglasets yta. Skulle man dricka varm mjölk eller hemlagad choklad fick man skynda sig innan mjölksskinnet vuxit till ett täcke mest att likna vid ett sämskskinn som fastnade kletigt på överläppen när man drack och det var våldsamt obehagligt. Är det en eller annan som känner igen sig?
Och nu ska herrar Frantzén och Lindeberg vända vånda till gastronomi. Fattar dom egentligen generationsmotståndet?

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Inte nog med mjölkskinn, vi ska servera "vattgröt" också...

Lagers tabberas sa...

Lyckas Ni vända folks traumatiska barndomsupplevelser till något positivt blir Ni idéhistoriska hjältar.

weezer sa...

Levande kräftor är vardagsmat på västkusten guys :). Hörde att Tommy M. åxo blev förvånad över levande kräftor i åretskock-tävlingen ;)