måndag 19 november 2007

Luft & socker

(Här jobbar Vapurizern för fullt)

Vi har nu bekantat oss lite med våra nya "leksaker". I Vapourizern har vi testat lite olika smaksättningar på luften & börjar så smått hitta rätt temperatur & mängd för att få bästa möjliga resultat. Den smaksatta luften är ett tillbehör till en kalvbrässrätt, för att hjälpa till & "pusha" fram en utav smakerna på tallriken ytterliggare. Nu återstår bara att lista ut hur vi ska skall servera luften...

( Vi testade bl.a att fylla en vattenflaska med luft & utvärderar resultatet.)

Vi hann även med ett par försök med sockervaddsmaskinen
, inga som helst problem när vi gjorde det "au naturell". I morgon ska vi ge oss på att smaksätta sockervadden. Vi får återkomma om det.

7 kommentarer:

Gitto sa...

Ni är verkligen underbara! Mer underhållande läsning var det länge sedan jag trillade över... Jag avundas verkligen alla era häftiga maskiner! Kan ni inte skippa hela restaurangen och starta ett upplevelsecenter där man får komma och tortera potatis och smaksätta luft tillsammans med er? Snälla? :)

Jacob! sa...

Pepparrotsvadd?

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Vi gillar i för sig din idé om upplevelsecenter, men det blir nog tyvärr en restaurang ändå...


Pepparrotsvad låter i för sig intressant, men vi har några andra idéer som ligger före...

Anna sa...

Jag håller med Gitto, kan man inte få prya en vecka? Eller en dag? Eller kanske bara någon timme då? Guidad visning i köket när man kommer och äter?

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Klart man kan få en "tour" av köket

K sa...

Kan man koppla andra gaser till vapourizern? Om man till exempel kunde smaksätta det som på engelska heter sulfur hexacloride med svartpeppar så skulle man kunna hälla upp det i ett vanligt glas och ge gästerna både en smakupplevelse och en märkligt mörk röst. Sök på gasen på youtube för exempel.

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Vi får kolla upp det! Även fast det låter lite väl extremt...