tisdag 6 november 2007

Testköket

Idag började vi äntligen laga lite mat i testköket. På agendan stod att testa lite canapér & några brödrätter. Vi fick även vår Thermomix idag, så det var dags att ta oskulden av den. Vi gjorde bland annat en puré på rödbetor med ett helt fantastiskt resultat. Skar ner några rödbetor hällde i lite vatten, socker & salt, värmde sedan upp till 80 grader & lät den sedan gå i en timma sedan var det klart. Resultatet blev en oerhört fin nästan röd färgad puré med väldigt hög rödbetssmak!

Vi testade även att göra en dillolja i "Thermon" där vi värmde upp den till 60 grader(för att få ut allt klorofyll ur dillen) och mixade så in he...vte. Vi fick ut en illgrön olja med skön dillsmak. Jag tror vi redan är lite små kära i "Thermon".För lunch begav vi oss ner till Centralen för att testa Marcus Samuelssons nya snabbmatställe "Street Food". Tyvärr var det väldigt lite mat för pengarna (79 riksdaler), synd för det var gott.

Tillbaka i köket (hungriga)och redo för mer matlagning. Efte några tester & funderingar kände vi att en utav canapérna inte höll måttet, den var visserligen god men kändes inte alls som om den passar in i resten utav menyn. Så det blir åter igen tillbaks till ritbordet och skapa en ny som känns mer "oss". Vi får se imorgon var det blir...


(Här håller vi på & sätter ihop smaker pumpa, tryffel & Parmesan för en utav canapéerna)


Imorgon ska vi tillbaka till Mistral och träffa inrednings & ljus arkitekterna för att se vad de har kokat ihop. Kul, det var länge sen vi var i lokalen. Sen hoppas vi kunna laga lite mat imorgon eftermiddag igen.

1 kommentar:

Peter Fåf sa...

Låter som ni har en riktigt trevlig lekstuga i köket!
Skulle gärna varit med och provat era underverk - och kollat in alla maskiner. Synd vi är utomlands just nu. Fast egentligen inte alls synd om oss :-).
Keep up the good work, lads!