tisdag 20 november 2007

Möten, möten, möten...

Idag blev det ingen matlagning alls, istället var dagen fullspikad med intressanta möten med kreativa & intressanta människor.

Dagen började hos smeden & möbelsnickaren Peter Lindqvist i Sickla. Vi sprang in i Peters lokal i Sickla av en slump för några veckor sen & blev helt fascinerade av hans verk. Så idag var det dags att mötas upp igen & gå igenom alla ritningar & idéer.Vi har t.ex. en massa annorlunda idéer om hur vi vill att dukningen av besticken skall vara på Frantzén/Lindeberg. Det känns som om restauranger har dukat med besticken på samma sätt de senaste 100 åren, så vi vill göra något annorlunda, smidigare & snyggare. Peter har även fått i uppgift att lösa vissa special detaljer som hur godis, chokladtryfflar & diverse andra saker skall serveras ur/från.

Efter det var det dags att ge sig ut till Lännersta för ett nytt möte med Planglasteknik som jobbar på vårt menyskåp. Tyvärr hade deras glassmed inte hunnit få klart med de prover vi skulle titta på, så vi får vänta några dagar innan vi kan se om vi har förstått varann...

Sist men inte minst på möteslistan stod Ljusrum som jobbar med vår inredning. Idag var första gången som de skulle presentera ett "case" för oss, så vi var väldigt nyfikna på om de hade förstått vad vi vill ha.
Och Ja, det hade dom! För att vara första presentationen så gick det riktigt, riktigt bra. Färgmässigt känns det helrätt, vi vill ju verkligen sätta våran "touch" på stället utan att göra allt för stora ändringar, grunden är ju redan där. Vi vill ha en ombonad & varm känsla men ändå med en modern "touch". Med det öppna köket har vi en fantastisk möjligt att skapa en liten "hemma hos" känsla, vilket vi diggar starkt. Så allt som allt, så är vi på banan och de människor vi jobbar med för att skapa Restaurang Frantzén/Lindeberg har verkligen imponerat.

Inga kommentarer: