torsdag 8 november 2007

Vi och AGA

Merparten av dagen har gått till att "forska" om flytande kväve (dvs läsa den information som AGA skickat till oss). Flytande kväve har en temperatur på -196 grader celsius (gasens kokpunkt vid atmosfärstryck), känns som det är läge att skaffa ett par skyddsglasögon... Undra om det har hänt nåt rent modemässigt, går det trender i skyddsglasögon eller är dem lika upphetsande som dem var på kemilektionerna i högstadiet?
Var köper man egentligen skyddsglasögon? Kanske har Clas Ohlson det senaste inom skyddsglasögon? Morgondagen får utvisa. Klart är i alla fall att om LIN (flytande kväve) till slut hamnar på Lilla Nygatan 21 i januari, måste vi komma ihåg att ha skriftliga hanterings- och skyddsföreskrifter när Miljöförvaltningen kommer på besök.


Idag anlände äntligen Metylcellulosa (E461) som vi beställt och imorgon är vi tillbaka i testköket igen... Då kommer vi att testa en gröträtt med palsternacka och en thérätt med nypon och chili, mer om det imorgon.

Med all denna nya teknik har vi möjlighet att "skruva" upp smakerna ännu mer. Vi har dock verkligen inte för avsikt att använda oss utav en teknik, om den inte bidrar till att öka mat & smakupplevelsen för våra gäster. Vi kommer inte vara en teknik "krog", smaken går alltid FÖRST! Det känns viktigt för oss att klargöra detta.

4 kommentarer:

linto sa...

Hehe klart att det finns heta briller grabbar. Kolla in dem här, dem skulle man ju nästan kunna ha på sig hela tiden

Heta brillor

/Brosan

ScaniaOne sa...

Hej!

här hittar ni några tips om Nitrogen:
http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=61827

Antar ni spanat in
http://www.motorestaurant.com/flash/index.html klicka på reviews o sedan watch

Lägg även märke till det fåniga leende som går hand i hand med flytande kväve...

Tips: AGA åf säljer en 30 liters "termostunna" som kostar ca SEK >8000 + moms, finns även en kran till som arbetsmiljöskyddet nog gillar att ni använder. Tunnan håller kvävet flytande under en lång tid o när det är slut tar ni bara den till AGA o fyller på den igen

Hilsen från Skåne

Ps. Hoppas ni kommer att gillar er nya leksak, Ronern Ds.

frantzen-lindeberg sa...

Tack för tipsen! Moto har vi ju kollat, men forumet verkar intressant! Ska kolla upp grejen med AGA, vi hade fått lite andra uppgifter från dem... Vi får återkomma om Ronern...

Lisa sa...

Åh, vad roligt ni verkar ha det!


Jag lyssnade på föredrag med Moto-killarna. Maten var väl spännande men mer spännande var upplägget med personalen. de anställde ariktekter, ingenjörer, skådespelare etc bara de var tillräckligt intresserade. Och sen fick folk rotera mellan kök och matsal.

Varför ska man revolutionera maten men inte resten av krogen? undrade de.