måndag 26 november 2007

Tillbaka efter helgen

Tillbaka i köket efter helg ledigt. Tyvärr ingen matlagning idag utan bara en massa dryckesmöten. Dagen började med att kafferostarna/tehandlarna Johan & Nyström kom på morgon möte. Mötet utmynnade i att vi kommer åka ut till rosteriet i Tullinge nästa vecka & prova oss fram till det perfekta kaffet. Vi kommer även att testa diverse thé för vår kaffe & thélista. Vi kommer att ca 4-5 sorter utav varje på listan som byts ut med jämna mellanrum beroende på vad som är bäst för tillfället. Det kommer även att erbjudas espresso.

Vi har även träffat vatten leverantören Fresh. Genom Fresh kan vi tappa vårt egna renade vatten, förutom att vatten smakar riktigt bra så tar det betydligt mycket mindre plats än att hålla på med vattenbackar & det är betydligt mycket bättre för miljön! . Det enda som återstår är diskussionen om flaskans utseende, vi är inte riktigt överens där ännu... Vi kommer dock att behöva komplettera Fresh med några få exklusivt utvalda vatten på flaska.

Vi har även hunnit med några möten med vinfirmor, där återstår dock en hel del innan vi är överens.(Grisbogen jobbar fortfarande på i Ronern...)

2 kommentarer:

Örjan sa...

Vänligen berätta mer detaljerat om Ronern för oss "amatörer".
Vad är dess stora fördelar?
Googling på svenska ger uruselt resultat (mest "röner")
Googling på engelska ger 60 000 svar. Svårt att hitta relevant information.
Tackar på förhand.

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Ronern är egentligen ett tempererat vattenbad med ett termostat som håller en exakt temperatur(felmarginalen är max 0,01%). Man kan t.ex. koka ägg på exemplvis 63,8grader för att få ett perfekt pocherat ägg. Men det bästa med den är att långkoka olika köttdetaljer under långtid på en exakt temperatur. Sedan kyla ner & vid beställning steka den/det kripigt runt omkring.

Eller låt oss säga att man vill tillaga en oxfilé till en viss temperatur/grader, då kan man ställa in vattenbadet på denna temperatur, "vacca" köttet med t.ex. lite vitlök & örtsmör & sedan inte behöva oroa sig över att den ska gå över, den kommer ju att ligga på max 52 grader. Man kan även pochera fisk i den, all denna tillagning kräver dock att man har en vac- maskin...