onsdag 21 november 2007

Långkok

Idag fick vi fantastisk grisbog från Grantelius, bogen kommer från en Sävsjögris. Den har rimmats & ska imorgon bräseras med lite vin, buljong & kryddor på 72 grader i 48 h i Ronern. Lovar, den blir riktigt mör efter det.. Sen ska den stekas krispig i en smör. Till detta kommer vi bl.a servera vintertryffel, honung & Signes bönor.

Signes bönor upptäckte vi när vi gjorde ett böntest(?!) för radioprogrammet Meny i våras. Utav 30 bönor som testades så stack farmor Signes böna verkligen ut & utlovades som vinnare. Den har en grymt krämig konsistens med perfekt "crunch" & smak. Som en bättre variant på vita coco bönor. Bönan odlas nere i Hjo utav en liten dam som heter Signe, bönan hade hamnat på testet genom Lena Nygårdhs som har en genbank för gamla svenska bönor & grönsaker. Så nu håller farmor Signe på för fullt nere i Hjo och odlar bönor till oss!

Grisrätten kommer att vara en utav två så kallade "varmrätter" på 20 rätters menyn.

5 kommentarer:

Per sa...

Det låter ju baske mig riktigt trevligt...tackar o bockar för Roner svaret, står och väger lite fram o tillbaka själv. Såg att ni fått de andra lattjo apparaterna, ska bli spännande att se vad ni hittar på. Vad kommer ni att hamna i för prisbild ungefär på menyerna? Upplägget ser jäklig spännande ut, kul att ni satsar på en helt egen känsla! Ska kolla när det passar in med ett besök, det är bara den jäkla almanackan som måste kuvas :)
Lycka till med alla förberedelser och myndigheter, mvh Per

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Prisbilden kommer att ligga på ungefär 895:- för 10-rätters & ca 1295:- för 20-rätters. Dryckespaketen har vi tillsammans med vår sommelier Jon Lacotte bestämmt att de kommer att skräddarsys till varje gäst, så prisbilden kommer uppenbarligen att variera beroende på hur mycket man själv som gäst vill lägga.

Ella sa...

Ni kommer inte sälja någon alá carte? Det vore ju skoj som student att komma och testa allt som man läst om... men det är ju knappast så att man har 900 kr till övers bara sådär ;)

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Tyvärr kommer det inte att finnas någon a´la carté meny. Men det är klart att vi kan snickra ihop en lite billigare meny till dig Ella.

Per sa...

Hej igen!
Måste säga att det får betraktas som ett kap i sammanhanget om det håller den nivån som ni ska lira på, kul med individuellt styrd vinlista.Börjar bli riktigt nyfiken:)