Efter en några försök med varierande resultat så hittade vi tillslut rätt! Ostronpärlor som verkligen ser ut som riktiga pärlor med riktigt skön hög havssmak. Precis vad vi var ute efter, lite behaglig "kallsup" känsla med andra ord...
(Det blir inte alltid rätt första gången... Istället för pärlor blev det ett sjöodjur i kamouflage färger..)
(Men som sagt, efter några försök blev det rätt. Lite svårt att se på bilden men de "gnistrade" verkligen i en fin silverton. Det enda som återstår innan de är helt perfekta är en aning rundare i formen & lite större. Men det kommer att sitta innan vi öppnar.)
onsdag 14 november 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh, så vackert!
Fast får jag erkänna att jag väldigt gärna hade ätit ostronsjöodjur också? Jag skrattade högt när jag såg den! Det såg precis ut som sådana där formpressade "badkulor" man kunde köpa i djurform när jag var liten.
Gott verkade det i alla fall. Snart bokar jag och sambon!
Roligt! Läser till kock på Restauranghögskolan i grythyttan och vi har precis jobbat med samma teknik. Apelsin"rom", rödvins"rom" och massa liknanade. Jätteroligt!
Bra blogg och rolig att följa. Många av oss kockstudenter har ögonen på er ;)
Skicka en kommentar