fredag 23 november 2007

Thermomix, igen...

Jag vet, det börjar bli tjatigt nu! Men måste bara hylla Thermomixern igen, gjorde nyss en blomkålskräm. Skar ner blomkålen lite, blandade med lite mjölk, grädde & salt. Mixade 17 minuter på 80 grader och fick en kritvit kräm med sjukt hög blomkålssmak. Det enda andra sätt som möjligtvis man skulle kunna få ut samma smak på är att Sous- vide tillaga blomkålen och sedan mixa den slät. Med det är ju mycket dyrare & personalkrävande. Thermomixer borde vara standard i alla professionella kök. Blomkålen ska också användas till "dagens rätt".





2 kommentarer:

Svea B & B sa...

Måste först och främst önska er lycka till med allt, ni verkar ha något riktigt grymt på gång. Har precis "snubblat" över er blogg, sjukt kul läsning, hoppas kunna besöka er när ni öppnat, finns dock i Malmö så man vet aldrig när man får tid, speciellt när man driver egen krog, dock ej i er kaliber.....

FRANTZÉN/LINDEBERG sa...

Tack Svea, kul att du finner bloggen intressant. Ni är varmt välkomna upp & käka lite om tillfälle ges.